szerda, május 21, 2014

Székelyjó bibliatábor és gyógynövénygyűjtő tábor programja és információi

Székelyjó bibliatábor és gyógynövénygyűjtő tábor program

Ez a tábor a tavaly meghirdetett gyógynövénygyűjtéssel, padlizsánelkészítéssel egybekötött Bibliatábor, melyre már tavaly is sokan jelezték részvételi szándékukat. Jelen levelünk megírásának idején mintegy ötvenen jelentkeztek, még várjuk a további jelentkezéseket!
Gyógynövényekről Pintér Éva tart majd tájékoztató előadásokat vagy kint a szabadban, vagy rossz idő esetén a tábor területén levő előadóteremben. A bibliai témákat Farkas Ernő és Reisinger János adja elő. 

A bibliatábor délelőtti előadásai
Életünk hullámverései a Zsoltárok tükrében. A következő zsoltárokat kérjük elolvasni, melyeket közösen dolgozunk fel: 23., 73., 74., 139. és 141. zsoltár.

Az esti előadásokon a következő témák kerülnek sorra
  1. Keresztény ember a mai világban. Bibliával vagy egyházzal?
  2. Mit ad hozzá az egyes hívő ember életéhez az egyházi közösség? Adnunk kell neki, vagy kapnunk kell tőle?
  3. Szorgalom és bátorság személyes és egyházi életünkben. Miért beszélnek oly sokat a jövendölések az állhatatosságról?
  4. Mit kockáztat az, aki nem veszi komolyan az egészséges életmódot? Hogyan változtathatunk szokásainkon, és győzhetjük le előítéleteinket?
  5. Viszonyunk az egyes nemzedékekhez. Mit jelent a jövendölés, hogy az atyák szívét a fiakhoz, a fiak szívét az atyákhoz kell fordítani?

Táborozási információk:
Vasárnap délutántól fogadjuk vendégeinket, az első étkezés a vacsora. Távozáskor a reggeli mellé úticsomagot biztosítunk, mint ebédet, így teljes 7 nap a táborozásunk ideje, ennek megfelelően 28.000 Ft (kedvezményes ár a korábban jelentkezőknek) illetve 30.800 Ft (normál ár a később jelentkezőknek) a táborozás teljes díja.

Az utazásról szólva: aki vasúton érkezik, Bánffyhunyadnál kell leszállnia, de kérjük ELŐRE JELEZZE, hogy hányadmagáért menjünk gépkocsival az állomásra! (Aki segíteni tud autóval ebben, kérjük, jelezze. A benzinköltséget a vonattal érkező utasok között megosztjuk, és az autó tulajdonosának megtérítjük.) 
Információkat az utazás előtt töltünk még fel a vonatok indulásáról. 
GYERMEKEKNEK SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY VAGY ÚTLEVÉL SZÜKSÉGES A HATÁRÁTLÉPÉSHEZ! MINDENKI IDŐBEN GONDOSKODJON RÓLA! 
Felnőtteknek elég a személyi igazolvány.
Az időszámítás +1 órával eltolódott a magyarországihoz képest.
Aki közúton jön el, az a Nagyvárad-Kolozsvár főútról Bologa falunál kell, hogy jobbra kanyarodjon, onnan mintegy 10 km-re van a táborhely (koordinátái: 46°48'05.0"N 22°53'30.0"E), melyet az út bal oldalán, Székelyjó falut elhagyva tábla jelez – képeken is látható, térképen is megtekinthető, a Street View nézetben is.



A tábort Pintér Éva vezetésével kezdjük el vasárnap este, Farkas Ernő hétfőn, Reisinger János kedden érkezik.

A szálláshelyeknél kérjük, hogy aki még nem tette meg, jelezze, kér-e rendkívüli megoldásokat, mint ahogy az - egyébként vegán - étkezésnél is a cukorbetegek, lisztérzékenyek, stb. legyenek kedvesek megjelölni a számukra kedvező diétát.

A jó táborozás reményében mindenkit szeretettel vár az Oltalom Alapítvány.


2014. május 21. Reisinger János